Institutionen för informationsteknologi

Samverkan

Institutionen för informationsteknologi samverkar med skolan och allmänheten i olika aktiviter såsom studiebesök och SciFest. Samverkan med näringsliv och samhälle sker inom ett brett spektrum av informationsteknologins områden genom våra studenter, forskare och lärare i allt från examensarbeten och gästföreläsningar till forskningssamarbeten.

Skola och allmänhet

Johan Wågberg medverkade på SciFest 2015 med en självkörande bilbana. Kan du köra en radiostyrd bil snabbare än vår dator? Med hjälp av en kamera kan datorn se bilarna och automatiskt köra sin bil runt banan. Se hur matematik och reglerteknik kan användas för att automatiskt styra avancerade system och prova själv att slå datorn och ta dig in på topplistan.

Här finns det mer information om Teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdets aktiviteter för skolelever och lärare.

Bild på racerbil på en bana.

Anställ våra studenter

UU Careergate är karriärportalen för studenter vid Uppsala universitet. Här kan du som arbetsgivare ladda upp annonser.

Kompetensguiden är framtagen Uppsala teknolog- och naturvetarkår (UTN) i dialog med företrädare från universitetet. Syftet är att erbjuda framtida arbetsgivare en bra bild över de utbildningsprogram Uppsala universitet erbjuder inom teknik och naturvetenskap.

UTNARM anordnas torsdagen vecka 45 varje år. Då har företag chansen att träffa studenter och diskutera framtida exjobb, sommarjobb och anställningar.
UTNARM:s facebooksida UTN:s sida om UTNARM

Utbildning och forskning

Om ni har en idé till ett exjobb, kontakta vår exjobbssamordnare.

Är ni intresserade av ett forskningssamarbete, kontakta vår forskningsprefekt.

Uppdaterad  2017-12-21 15:33:42 av Peter Waites.