Institutionen för informationsteknologi

Information om ditt nya datorkonto

Regler

Se sidan med datorregler som gäller för datorerna vid Institutionen för informationsteknologi.

Information om ditt nya konto på Institutionen för informationsteknologi

Denna information ger svar på några vanliga frågor som rör ditt nya datorkonto på Institutionen för informationsteknologi (IT-institutionen). Tag dig tid att läsa igenom punkterna och spara gärna bladet för framtida referens.

Datoransvariga:

Normalt skall du använda webbsidan felanmälan för att få hjälp med datorerna. Där kan du lära dig ärendehantering på 30 sekunder.

Om formuläret för felanmälan inte kan användas och du inte hittar lösningen på våra webbsidor med tips och svar på frågor (till exempel för att du inte kan logga in), så kan du besöka jourhavande systemansvarig i hus 4 vid ITC, plan 1 rum 4118b, vardagar kl 08-17 under terminstid.

Lösenord:

När du aktiverade ditt användarkonto vid universitetet fick du ett lösenord som kallas A.
I din användarprofil kan du även tilldela ett andra lösenord till ditt universitetskonto. Detta kallas lösenord B.

Lösenord A används bland annat för inloggning i Studentportalen, för anslutning till det trådlösa nätet UpUnet-S, för uppkoppling med bredband i studentbostad och för att läsa e-post via webmail. För att läsa e-post via ett vanligt e-postprogram använder anställda lösenord A och studenter lösenord B. Lösenord B används även för anslutning till det trådlösa universitetsnätet Eduroam.

Vid inloggning i datorsalarna använder du lösenord A. För att använda unixsalarna måste dock ett separat konto skapas men det är lösenord A som skall användas. Kontot skapas normalt i början av utbildningen/kursen men kan också begäras genom att gå till rum 4118b på plan 1 i hus 4 vid ITC.

Om du har glömt bort lösenord A återställer du det på universitetets aktiveringssida. Lösenord B byter du i din användarprofil.

Hemsida:

Du kan skapa en hemsida med adressen http://user.it.uu.se/~användarnamn/. Hemsidan skapar du i en fil index.html som skall ligga i underkatalogen public_html i din hemkatalog på unixdatorerna.

Uppdaterad  2015-09-01 00:41:14 av Karolina Malm Holmgren.