Institutionen för informationsteknologi

Nyheter från institutionen för informationsteknologi

Nedan presenteras nyheter, aktiviteter ch andra evenemang om och från avdelningar och forskare vid institutionen för informationsteknologi.

2019-10-17
10 year Technical Impact Award till Ginevra Castellano
Dr. Ginevra Castellano vid institutionen för informationsteknologi vid Uppsala universitet är mottagaren av the 10 year Technical Impact Award at the ACM International Conference on Multimodal Interaction (ICMI) 2019, för uppsatsen "UDetecting user engagement with a robot companion using task and social interaction-based features"som publicerades 2009. Priset tillkännagavs vid konferensen denna vecka.

2019-10-09
Young Researcher Award in Computing till Mohammed Faouzi Atig
Mohammed Faouzi Atig (datorteknik) har tilldelats Young Researcher Award in Computing av den Tunisiska vetenskapsakademin. Utmärkelsen delas ut för att uppmundra, bekräfta och belöna unga forskare som gjort betydande insatser inom datavetenskap.

2019-10-01
Anslag från KAW till Yi Wang
Yi Wang har fått anslag från Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse för projektet ”Designed for UPDATE: Next-Generation Embedded Systems”.
Anslaget är på 25 000 000 kronor för ett femårigt projekt.
Pressmeddelande från KAW20191001

2019-07-12
IT-institutionen firar 20 år!
1999 skapades institutionen för informationsteknologi! För att fira detta bjuder vi in till föredrag om den senaste forskningen inom informationsteknologi. Vi vill dela med oss av det som händer hos oss i form av forskning, undervisning och samarbeten. Mer om föredragen och IT20-firandet

2019-05-23
Michael Thuné excellent lärare
Michael Thuné har blivit antagen till excellent lärare! En excellent lärare är en lärare som uppnått en högre nivå av pedagogisk skicklighet. Övriga exellenta lärare på Institutionen för informationsteknologi

2019-05-22
Pedagogiskt pris till Tobias Wrigstad
Universitetslektor Tobias Wrigstad vid institutionen för informationsteknologi har tilldelats 2019 års pedagogiska pris inom området matematik, naturvetenskap och teknik.Motivation: Tobias Wrigstad brinner för sin undervisning. Med pedagogisk förmåga och ämneskunskap inspirerar han sina studenter. Han utvecklar kontinuerligt sin pedagogik med målet att studenter ska ta eget ansvar för sitt lärande. Med innovativa undervisnings- och examinationsformer, entusiasm och lyhördhet främjar Tobias studenternas lärande och intresse för ämnet. Tobias delar dessutom generöst med sig av sina pedagogiska erfarenheter till kollegor.

2019-05-08
AFA Försäkrings anslag till Åsa Cajander
Åsa Cajanders forskningsprojekt Systemutvecklingsmetoder för digital arbetsmiljö (STRIA) har beviljats anslag från AFA Försäkring 2019. Åsa Cajander, professor i människa-datorinteraktion vid institutionen för informationsteknologi, tilldelas 3 678 000 kronor för att kartlägga digital arbetsmiljö i hälso- och sjukvården och för att vidareutveckla tre existerande metoder för arbetsmiljöanpassad systemutveckling. I projektet ingår att ta fram utbildningsmaterial för systemutvecklare. Läs intervjun med Åsa Cajander: Metoder för systemutveckling kan ge bättre digital arbetsmiljö

2019-05-06
Ny professur i AI
Uppsala universitet inrättar en professur vid institutionen för informationsteknologi inom artificiell intelligens, AI. Professuren är finansierad av Kjell och Märta Beijers stiftelse med 15 miljoner kronor under fem års tid. Inriktningen är AI som forskningsverktyg. Läs hela artikeln på UU:s hemsida: Beijerstiftelsen finansierar ny professur i artificiell intelligens

2019-04-25
International Celebration May 14
Welcome to a day of celebrating cultural diversity! The International Celebration 2019 by the Equal Opportunities Group at the Department of IT is a full-day event on May 14 focused on international students and staff. We believe in the importance of diversity in many aspects. This year our theme for the day is the richness that different cultures bring to the table: “Many cultures, a world of possibilities”. Everyone, whether you are in the Department of IT or not, is welcome to attend!

Read more and register

2019-04-11
Wang Yi har fått IEEE TCRTS pris
Wang Yi har fått IEEE TCRTS pris för Enastående teknisk prestation och ledarskap.

2019-04-11
ERC bidrag till Wang Yi
Grattis till Wang Yi för bidrag inom Europeiska forskningsrådets (ERC) Advanced Grants 2018!

2019-03-05
STS-priset till Joachim Parrow
Joachim Parrow har fått motta STS-priset 2018 för att han som programmeringslärare på STS-programmet under flera år lagt ner sin själ i det som blivit en av STS:s mest uppskattade kurser.

2019-02-27
Inslag om institutionens jämställdhetsarbete i SVT Uppland
SVT Uppland 2019-02-27 Åsa Cajander och Michael Thuné om jämställdhetsarbetet på instiutionen: Titta på inslaget

2019-02-15
Om digitalisering och arbetsmiljö i P4 Uppland
Åsa Cajander intervjuades i P4 Uppland (2019-02-15) om digitalisering och arbetsmiljö. Intervjun är 2h och 45 min in i programmet: Lyssna på intervjun

2018-11-26
Emma Tysk Årets Uppsalastudent 2018

Årets Uppsalastudent, Emma Tysk, läser på civilingenjörsprogrammet i informationsteknologi, driver ett eget företag som arbetar med grafisk design och brinner för jämställdhetsfrågor inom it-branschen.

Läs artikeln om Årets Student 2018

Uppdaterad  2018-10-05 15:34:05 av Kajsa Örjavik.