Hoppa till huvudinnehållet
Institutionen för informationsteknologi

Examen och karriär

Efter studierna är det dags att ta ut examen och fundera över nästa steg. Med en examen är du väl rustad att söka dig ut i arbetslivet utanför universitet. Är det dags att söka jobb, starta eget eller kanske börja forska?

En examen kan utgöra en slutpunkt för dina studier, och är ett bevis på att du tillägnat dig kunskaper upp till en viss nivå, samt en förmåga till analytiskt och metodiskt tänkande.

Planera och ta ut din examen

Oavsett om du läst fristående kurser, gått ett program med stort utrymme för egna kursval eller ett med till stor del förutbestämd studiegång är det bra att sätta sig in i vilka examensmöjligheter som finns och vad som krävs för dessa redan på tidigt stadium.

Fakulteten för teknik och naturvetenskap har samlat all information som du behöver för att planera och ansöka om examen. Läs mer och planera och ta ut din examen här.

Hur du bäst planerar din studiegång utifrån dina intressen och vad du vill göra efter examen kan du alltid bolla med våra studie- och karriärvägledare.

examen_diploma.png

Dags att göra karriär!

Är du på väg ut i arbetslivet? Att avsluta studierna är även starten på din karriär. Varför studerar du och vad är det du vill med dina studier? Din utbildning är inte frikopplad från vad som följer utan en viktig del av den.

Läs om hur du förbereder dig för och planerar din karriär på Karriär för Teknatstudenter. Här hittar du massor av tips och råd om din karriär och yrkesliv - ett bra ställe att börja! Personlig karriärvägledning får du om du kontaktar våra studie- och karriärvägledare.

Mer information inför karriärsvalet:

Uppsala universitets jobb och karriärsidor ger dig stöd och vägledning. Du som student eller doktorand erbjuds vägledningssamtal, CV-handledning och en mängd karriäraktiviteter.

Uppdaterad  2021-02-05 11:33:44 av Liselott Dominicus van den Bussche.