Hoppa till huvudinnehållet
Institutionen för informationsteknologi

Studentinformation

Här har vi samlat information som du som student vid institutionen för informationsteknologi kan tänkas behöva. Information om vilka utbildningar vi ger hittar du på vår utbildningssida.

Stöd och service

IT-kansliet

På IT-kansiet kan du få hjälp med frågor som till exempel antagning, kursregistrering och resultatrapportering.

Har du administrativa frågor rörande dina studier? Har du funderingar kring dina studieval och karriär? Eller är du i behov av särskilt stöd?

På dessa sidor hittar du en stor del värdefull information om stöd och service vid institutionen för informationsteknologi, inklusive information om allt från examensarbeten och karriärmöjligheter till vilka regler och rättigheter du har som student.

Studievägledning

Vänd dig till en av våra studievägledare om du har frågor om dina studier, din studiesituation eller din karriär. Studievägledaren kan fungera som "bollplank" eller diskussionspartner om du vill diskutera funderingar eller svårigheter. I deras arbetsuppgift ingår också karriärvägledning samt att följa upp hur det går för dig och erbjuda vägledning om de ser att studieresultaten halkar efter.

Har du synpunkter på en viss kurs kan du vända dig till din studievägledare om du inte vill tala med lärarna direkt. Observera att studievägledarna alltid har tystnadsplikt. Det är bara om ni kommit överens om det som en studievägledare får föra vidare det ni diskuterat.

Andra studievägledare

Fakulteten bidrar med studentservice och studievägledning för alla studenter som läser teknik och naturvetenskap. Studenter som läser matematik kan även kontakta studievägledningen vid Matematiska institutionen.

Det finns också en universitetsgemensam studentservice med en expedition samt studie- och karriärvägledare. De hjälper alla studenter oavsett vad de studerar inom och har en bredare överblick över universitetets hela utbud och kan svara på allmänna frågor om bland annat antagning, registrering och examen.

Utlandsstudier

Det finns goda möjligheter att förlägga delar av sina studier i datavetenskap och informationsteknologi utomlands via olika utbytesprogram.

Förutom att det är personligt utvecklande med en ny kultur, nya erfarenheter och ett främmande språk, så får du också en egen ämnesprofil på din utbildning. Det är en bra merit när du söker jobb.

Fördelar med utbytesstudier
  • Du har garanterad plats i de kurser som utbytet omfattar
  • Du får hjälp med att ordna bostad på värdorten
  • När du kommer hem garanteras du att de kurser du läst inom utbytets ram räknas in i din svenska examen
  • På många platser finns det möjlighet att göra ett internationellt examensarbete

Examen och karriär

Bild på student med ballonger istället för huvud.

Din examen kan vara en slutpunkt för dina studier, liksom en startpunkten för din karriär. Oavsett om du redan vet exakt vad du vill arbeta med eller har inte tänkt mycket på det ännu är det en bra idé att börja ta reda på vad för möjligheter arbetsmarknaden kan erbjuda så tidigt som möjligt. Du kan upptäcka intressanta arbetsgivare och nya, ibland långt ifrån självklart , arbetsuppgifter och karriärvägar för personer med din utbildning.

Naturligtvis är våra studievägledare tillgängliga med råd angående dina yrkesval. De är alla ansvariga för olika program/ämnen och kan erbjuda kompetens inom ditt område.

Planera examen och karriären

Uppdaterad  2023-12-08 10:13:42 av Liselott Dominicus van den Bussche.